Lite paus i pluggadet

Nu blir det lite paus i pluggandet för att fira lite valborg. Jag har kommit så långt jag hade hoppas på idag, så i morgon är det sista som gäller. Behöver plugga mer på bokslutet, men det blir morgondagens bekymmer. Ikväll blir det grillning och med trevligt sällskap hos vänner. Härligt med paus från böcker och miniräknare.   

Ha en bra valborg!

Plugg

Termometern visar 20 grader och jag måste sitta inne och pluggar. Ibland är det inte kul att vara student. Fundera på om jag kanske ska åka till mamma och pappa och sitta där å pluggar. Men risken är att jag inte får så mycket gjort. De har ju tusen saker som kan distrahera en. 3 katter som vill bli klappande, lillasysters systemkamera, gamla skvallertidningar, böcker, farmor och pappa (mamma och lillasyster jobbar nog). Kanske är bästa att stanna hemma, man kan ju bete sig lite underligt när man pluggar till tenta. Vet inte om det beteendet passar in med familjens.

Veckans citat

Tänkte jag skulle börja med "veckans citat". Jag har en förkärlek till citat. Tror jag har fått det av min farmor som också gillar citat och har en hel hög med böcker med  kloka citat.



Var dig själv. Alla andra är redan upptagna.
                                                      
                                                    - Oscar Wilde


Årets första dopp

Igår tog jag årets första doppet i havet, var i hela 3 gånger! Tro det eller ej och jag var först i av alla, men det var kallt som tusan. Tänkte att det är ingen mening att stå och tveka. Vi hade terminsavslutning med vuxenledarna och hade bokat bastubåten. Vi började med att äta mat vi hämtat från rökeriet, vilket var också premiär för i år. Deras mat är underbart god! Sedan flyttade vi in i bastun. Är stolt över mig själv för att jag badade då jag är en riktig badkruka och badar knappt på sommaren. 

Det finns bildbevis på doppet, men då jag inte hunnit jobba på min bränna än så tänker jag inte lägga ut bilden. Finns risk att ni blir bländad. ;)

Hemmagjord glass


(Bild: Privat)

Har ikväll gjort egen glass för första gången, mmm. Jag borde kanske ha satt in glassen en lite stund i frysen innan jag började äta den, blev nu lite som krämig smoothie. Men det gjorde nog inget  för det var hur godt som helst. Detta kommer jag ät mycket av framöver.

Receptet finns på Den mjölkfira bloggen.


Härliga fredag

Fredag igen, solen skiner och jag har inget inbokat idag, härligt! Så idag blir det en dag då jag bara ska gå hemma och "skrota". Så planerna för dagen är:

♥ Njuta och ta det lugnt
♥ Göra färdigt ett pyssel projekt jag började på förra veckan (visar resultatet sen)
♥ Plugga lite (tenta den 2/5 :-( )
♥ Behöver nog dammsuga
♥ Pyssla lite med min andra blogg "Den mjölkfria bloggen"
♥ Njuta
♥ Njuta

Läkarbesök

Idag har jag varit på en av de värsta ställen jag vet, på läkarstationen. Att gå till läkaren är det värsta jag vet, är nästan svimfärdig när sitter och väntar. Väl inne hos läkaren gick det bra, vi kom överrens om att jag skulle ta ett allergitest mot födoämnen( mjölkprotein, ägg, vete, sen var det något mer). Tydligen hade jag inte ta det innan, hade bara tagit gluten och laktos. Fattar inte varför de inte kunde ta allt på samma gång. När det sen var dax för blodprovet gick det inte fullt lika bra. Jag är livrädd för sprutor! Så när hon skulle sticka in nålen så spände jag mig så mycket så hon fick inte in nålen i blodkärlet. Så hon fick sticka mig en gång till när jag "lugnat ner mig" lite. Jag hade tur  som  hade med mig en underbar vän som höll mig i hand, pratde lugnt och kom med vatten till mig. Efteråt gick vi och fikade som plåster på såren. Nu ska jag börja förbereda styrelsemötet jag lite akut fick ha hemma hos mig.

Frukostmöte

Idag startade jag dagen med att gå på frukostmöte. Det var min lärare jag hade i juridik som höll en föreläsning om hur hon får livet gå runt som egen företagare, med familj, jobb och pengar. Bland annat såg hon inte det som ett problem att kvinnor har en tendens att blanda ihop arbetslivet med privatlivet. Hon såg det som en lyx att kunna hänga upp tvätt mitt på dagen Hon menade att lika väl som att sitta i ett fikarum och snacka skit kunde hon istället hänga tvätt. Hon använde även samma metod som vid SAM (systematiskt arbetsmiljö arbete). Hon gjorde ibland nuläges rapport på hur henne liv var just nu. När hon gjort det började hon fundera hur hon ville hur hennes liv skulle se ut och vad hon skulle göra för att upp nå detta. Sedan började hon genomföra "planen", för att sedan utvärdera om hon lyckats. När hon gjort detta så började hon om från börja igen. Själv tycker jag det är en suerbra metod för att få det liv man vill ha och ska nog sätta mig ner en dag och fundera på hur jag vill att mitt liv ska se ut.

Nu ska jag sätta mig ner och plugga ekonomi, har tenta om en och halv vecka.

Äntligen måndag!

Har nog aldrig varit så glad att det är måndag som idag. Hela förra veckan var det fullt upp hela tiden, känns som jag aldrig var hemma och all ledig tid gick till uppvisningen vi hade i helgen. Har tillbringat hela helgen i en gymnastikhall, inte det man helst vill göra en helg. Uppvisningen blev iallafall lyckad och det är ju plåster på såren.

Jag har även hunnit med ett liten tripp till mamma och pappa i lördags. De hade nämligen besök av min faster som jag aldrig träffat. Var hur kul som helst att träffa henne, man kan nu förstå lite hur pappa är som han är. Som varför han tycker om dansband. Fick också under besöket höra ett "nytt" ord, "obegagnat". Varför använder man det ordet. Men faster sa att det var av ren lathet (hon är från Norrland). Motsatsen till obegagnat är ju nytt, så var säger det inte det. Och i mina öron är begagnat lite negativt, för vem vill egentligen något som någon annan har haft. Norrlänningar är lite konstiga.

Just nu står det tvätt och städ på schemat. Ser ut som jag har haft inbrott hem, har aldrig varit så glad över att få städa som idag!

Härligt med måndag!   

Slut på ledigheten

Då  var denna ledigheten över, men ska inte klaga. Är ju ledig varje måndag och fredag några veckor framöver :-)

På söndag är det dax för föreningens årliga uppvisning, det är alla barngrupper som visar upp vad de gjort under termin. Som projektansvarig i föreningen är det min uppgift att se till att allt blir fixat. Så det känns som nästan all l min lediga tid kommer att gå åt det. Det är hur många små saker som helst att fixa, allt från sax till flaggor. Måste bland annat bege mig ner i källaren och leta fram julgransljusen.

Nu ska jag snart bege mig til "jobbet" för att "flörta" med vaktmästarna och be de kopiera och fixa fram stora katonger. Ska också försöka hinna till hallen för att spana in ljudanläggningen (om jag blir något klokare av att se den åter står att se) .
Nej nu måste jag rusa! Tänkte anlända till jobbet lagom till eftermiddagsfikat :-)

Loppisfynd, del 3


(Bild: Privat)

Sista delen med mina loppis fynd. Dessa fyra små skålar av glas fick också följa med hem. Det ovala har jag tänkt att använda som te-fat och lägga använda te-påsar på. De runda fundera jag att sätt blockljus i och ha som ljuslykta. Och den lila skålen köpte jag bara för att jag gillade färgen. 

Mjölkfria dinkelplättar



Idag har jag testat att göra mjölkfria plättar och jag lyckades! Jag är ingen höjdare i köket så blir överlycklig varje gång jag lyckas få ihop något ätbart. Dinkelplättar är mer matigare och mättande än vanliga pannkakor.

Dinkelplättar (ca 30st)


4 ägg
2 dl dinkelmjöl
1 krm salt
4 dl sojamjölk
Mattfett att steka i

Vispa ihop ägg, dinkelmjöl och salt till en slät massa. Tillsätt sojamjölk under omrörning. Låt stå svalt i 30 minuter. Stek i panna med lite matfett.


(Bilder: Privata)


Recepet finns även på http://mjolkfri.blogspot.com

Glömt visa....


(Bild: Privat)

Jag har glömt att visa skålen jag fått av farmor. Denna vackra skål serverade farmor Beskvier i på sitt kalas och jag föll pladask för den. Jag sa till och med till mamma att "- den skålen skulle man ha". Någon vecka senare ringde mamma och berättade att farmor undrade om det var någon som ville ha skålen. Gissa om jag blev överlycklig!

Loppisfynd, del 2


(Bild: Privat)

Jag fyndade även dessa silverbrickor för en struntsumma. Dessa har jag tänkt att använda som ljusfat. Får visa det slutgiltiga resultatet  sen.

Loppisfynd, del 1


(Bild: Privat)

Tänkte jag skulle visa fynden jag gjorde på loppmarknaden igår. Jag lyckades fynda sex stycken assietter med guld dekor och alla har olika färder, grön, turkos, gul, beige, brun och rosa. Kul att kunna duka med lite färg  framöver.
Tanken är nu att jag ska byta ut min nuvarande tråkiga servis mot något finare. 

Ny blogg

Idag har jag skaffat en blogg till som är inriktad på mjölkfri kost. Bloggen är i första hand skapad för att jag ska kunna samla recept och annan information om mjölkfri kost.

Vill du göra ett besök till Den mjölkfria bloggen så är adressen: http://mjolkfri.blogspot.com

Min snälla mamma


(Bild: Privat)

Jag slutade äta mejeriprodukter för några veckor sen och mår redan mycket bättre utan. Jag trodde innan jag slutade med mejeriprodukterna att det skulle vara jobbigt och att jag skulle känna ett grymt sug efter det. Men det gör jag inte, är nog för att jag vet vad straffet är när jag äter det.

Igår när jag åkte hem hade min snälla mamma plockat ihop en kassa med olika mejerifri produkter till mig. Den innehöll olika sorters "mjölk", yoghurt, grädde och glass. Så nu har jag "mjölk" 4 veckor framåt. De mjölkfria produkterna är minst dubbelt så dyra som vanliga, så presenten kommer väl till pass för en fattig student!

TACK MIN UNDRBARA MAMMA!

Påskafton

Då är man mitt i helgen, känns lite konstigt att man är ledig 2 dagar till. an har tappat kollen på dagarna lite. Idag har jag, mamma och lillasyster varit på loppis, och vi kom alla hem med fynd. När vi kom hem så bestämde jag mig för att leka lite fotograf med systers sytemkamera. Är grymt kul att fota med den, blir bara mer och mer sugen på att skaffa en egen.



 



(Bilder: Privat)


GLAD PÅSK!!!


(Bild: Privat)

Lååångfredagen



Idag är jag hos min föräldra i den ännu mindre staden i väst (Sölvesborg). Dagen har varit händeslerik, här har vi inte sutit och haft tråkigt. När jag kom hit vid lunch så fick jag besök av påskharen som lämnad påskägg blomma och present. Presenten innehöll härliga doftljus.



Sedan bjöds det på påskmiddag med farmor och farfar vid bordet och fika på altanen. Och min söta mamma hade anpassat middagen efter mig, inga mejeriprodukter. Dock blev det lite, lite grädde till bakelsen, till katternas förtjustning då de fick resten



Vi har även hunnit med att gå en rund på Tredenborgs camping och kollat på alla galna säsongs campare som bygger uteplatser och plantera blommer som om de skulle bostätta sig där för evigt. På väg hem stannade vi och plockade vitsippor och när vi kom hem gillade vi korv. Det är härligt med vår!



(Bilder: Privata)

Kort vecka

Denna vecka har varit lagom lång, men när jag tänker efter så "slutar" alla mina veckor på torsdagar. Veckan  känns kanske längre då jag jobbat några dagar.

På dagens föreläsning kom det upp en diskussion om kronofogden om vad de får ta och inte ta när de ska kräva in pengar. Då kom det fram att de bland annat inte fick ta kläder, då slog det mig en galen tanke. Skulle han hamna i knippa någon gång med ekonomin så ska man lägga alla pengarna på kläder. För kläderna blir du ju inte av med, så man kan vara lus pank och alltid vara snyggt klädd. Detta är en VÄLDIGT galen tanke, jag vet! Men det var det första jag kom att tänka på när jag hörde det. Mamma och Ni andra som kanske blir lite oroliga över mitt galan tanke kan lugna ner sig. Jag har bra koll på min ekonomi och tänker inte hamna hos kronofogden.  

Snart ska jag bege mig ner till stan för "fredagsfika", man måste avsluta veckan med det. Annars känns det inte riktigt som helg.



Ut med det gamla...


(Bild: Privat)

Det sägs att man måste rensa ut det gamla för att få plats med det nya. Efter att att lagt ut en hel hög med böcker på annons så fylls det snabbt på med ny kurslitteratur. Tur att man har något att lägga CSN-pengarna på ;-)

Work, work, work

I morgon, tisdag och halva onsdag ska jag jobba. Var på jobbet i fredags en liten stund för att friska upp minnet och hämta nycklar osv, och det var så skönt. När jag satt där vid datorn kändes det som lite terapiarbete. Jobbet blir också 1000 gånger roligar när man vet att man har en nära vän på våningen ovanför och att det räcker med att knappa in tre siffror på snabben så är hon där! Sen är det ju självklart att guld att med extra pengar på kontot :-) 

Påskpyntat


(Bilder: Privat)

Om en vecka är det påsk och jag har nu påskpyntat mitt lilla hem. När man har ett liten lägenhet så behövs det inte så mycket för att det ska märkas. Älskar påsk, då det ofta är ett säkert vårtecken!

Kurslitteratur någon?


(Bild: Privat)

Idag har jag varit duktig och lagt ut en hel hög med kurslittertur. Hoppas det är nu någon som vill köpa dem, så jag kan få in lite cash.

Vår

Nu är våren här! Härligt! Idag  har jag varit på stan med vänner, gjort saker som hör våren till. Fikat på uteservering och ätit glass på torget, kan det bli mer vår än så! Men fick lite ont i magen av glassen :-( så nu ligger jag i soffan och vilar lite. Hoppas det går över snart. Resten av dagen blir lugn har inget planerat. Ska nog läsa, påskpynta lite och bara va.

Fullt ös mot helgen

Har varit fullt upp idag. Har sutit med programbladet och affischen till uppvisningen. De är äntligen klara och ska snart springa ner till tyckeriet. Ska jobba nästa vecka så måste inom jobbet för att fixa nycklar och loggin till datorn. Och inte nog med det så ska jag har fredagspasset idag. Fullt ös! Men efter träningen blir det lugnt, ska nog hem till en kompis och kolla på film och vem vet kanske det blir något gott att stoppa i magen :-)

Väl Godkänd!!


(Bild: privat)

Idag fick jag tillbaka min arbetsmiljötenta. Har varit jättenervös då jag med nöd och näppe klarade arbetsrätten. Skoja att jag blev jätteförvånad och överlycklig när jag fick VG på den! Det är första gången jag fått VG på en tenta. Så i kväll ska jag fira med både glass och nya nummret av Drömhem.

Glass


(Bild: Privat)

Det  fina vårvädret som varit idag, gjorde mig gymt sugen på glass. Så nu stillar jag mitt begär, vaniljglass med ♥-strössel, mmmmmmmmmm!

Ingen fantasi

Jag har absolut ingen fantasi när det gäller matlagning just nu. Känns som jag bara äter bulgur med wokgrönsaker och korv eller omelett. Kan inte komma på något annat.! Håller nu på att lägga om min kost för att få reda på vad jag kan äta och inte äta. Är sugen på köttfärssås men då jag inte tål pasta så vill jag inte äta det med ris eller bulgur. Har även börjat att delvis utesluta mejeri produkter, ska fortsätta äta glass och grädde då jag äter det sällan. Så detta utesluter creme fraiche, så jag kan inte göra korv stroganoff. Men det är lika bra att vänja mig då nästa steg är att jag ska försöka utesluta rött kött. Har hört att det kan hjälp mot IBS, som jag har. Så när jag tänker efter så kommer det nog innebära i slutet att jag kommer bli halv vegan!

Och jag som har förutfattade meningar om veganer. Enligt mig så är veganer människor som ständingt räddar  världen rakar sig inte under armarna, använder inte smink och släpper ut djur. Nog bäst jag tänker om den tanken. För blir det som jag tror. Att jag måste delvis måste ge upp mejeri produkter och rött kött, för att kunna må bra. Så kommer jag i framtiden bli en halv vegan som älskar smink, rakar sig under armarna, släpper in alla söt pälsddjur och kommer inte försöka rädda världen mer än att skänka lite pengar då och då.    

RSS 2.0