Min helg, del 3, 1:a advent

         
Klickbara bilder! (Bilder: Privata)

Då har vi kommit fram till sista del av min helg, nämligen dagen idag, 1:a advent. Har gått och längtat efter denna dagen länge och nu är det äntligen här. Idag har jag pyntat färdigt min lilla hemma, ätit lussebullar och bara myst.

Hoppas Ni har haft en lika bra helg som jag!

Min helg, del 2


(Bild Privat)

Igår begav vi oss till grannstaden för att gå på julmarknad det var som vanligt jättemysigt att gå i de gamla längorna och kolla på allt hantverk. Blev inga stora inköp, bra en strut med goda polkagrisar. Efter marknaden åkte vi till mamma och pappa för en lååång adventsfika.

Min helg, del 1


(Bilder: Privata)

Min helg börjar på fredagar, då jag alltid är "ledig" denna dagen. så den helg inledes med tvätt, städ och pyntning.
Julgardinerna sattes upp, ljustackar och stjärna ställdes/hängdes i fönstert.  På eftermiddagen begav vi oss till IKEA för att handla lite. Blev del ljus, lite väl många tyckte någon ;). och massa annat fint.

Julklappen har kommit!


(Bild: Privat)

Idag kom julklappen jag köpte till mig själv för någon vecka sen. Har kollat lite i den och jag älskar min Personliga almanacka redan. Ska nu bara slå in den i ett fint paket och vänta till julafton. Längtar redan!

Inte 1, 2 och 4

Av någon märklig anledning så får jag inte in kanal 1 och 2 och TV4 idag. Konstigt! Men tur äv väl kanske det, ska ju plugga hela dagen!

Busig...

Idag är jag lite busig, stannar nämligen hemma från skolan. Känner att jag behöver vara hemma och plugga. Ibland känns det som allt bara rullar på för fort och man bara stissar runt så idag blir det en återhämtningsdag. 

1 månad till julafton!


(Bild: Privat)

Om en månad är det julafton! Och snart får man börja julstöka!
Denna vackra gran hade min underbara kollega förra julen.

2 pass ikväll

Fick nyss veta att jag måste hoppa in och ha ett extra pass efter mitt vanliga pass ikväll. PUUH! Har aldrig haft 2 pass på raken innan så det kommer att bli spännande. Har en känsla av att jag kommer var väldigt trött efter iallafall. Får hålla tummarna att jag har energi för två pass!

Det snöar!

Idag kom snön! Dock väldigt lite, men det ligger ett litet täcke snö på marken.
Tog ett kort med mobilen men kunde inte få över den till datorn, så jag har tyvärr inget bildbevis

Börjar få träningsvärk

Börjar nu kännas att man tränade 4 pass igår. Börja få lätt träningsvärk i hela kroppen, får se hur smidig man känner sig i morgon. Men inspirationsdagen var superbra och har nu massa idéer till vårens pass, så lite träningsvärk var det värt!

Träning och inspiration

Om en stund så bär det av till Växjö för en heldag av träning. Jag och mina ledarkolleger ska på AerobicWeekends convent idag och få inspiration till våres pass. Ska bli superkul och deras dagar är alltid superbra!

Ha en bra dag!

Härlig fredag

Fredag igen veckorna går så himla snabbt och om en vecka är det 1:a advent! Idag har jag redan hunnit med ett härligt yogapass och handlat. Ska göra mig en stor kopp te nu och städa lite.

Första julklappen inhandlad


(Bild: Personlig almanacka)

Har nu inhandlat årets första julklapp. Julklappen är till mig själv, köper alltid en jullklapp till mig själv. I år ger jag mig själv en Personlig almanack. Har velat ha en sådan i några år så jag tyckte det var dax nu.

Årets första julmys

Igår var jag hemma hos en vän och åt gott. Efter middagen drack vi glögg, åt lusssebulle och pepparkakor, åååhhh vad gott det var. Om två veckor börjar julmysadet på allvar då det är 1:a advent, Längtar!!!

Fredag


(Bild: Privat)

Fredag igen, härligt! Idag har jag tvättat, städat och varit och handlat, så nu är jag redo för helgen. Finns nog inget bättre än att vakna upp en helgmorgon i en nystädad lägenhet. Låter kanske lite galet. Ikväll blir det lite mys i soffan med tidningen Lantliv, te och nya avsnitt av Grey´s Anatomy och Lipstick Jungle.

Råkade ändra kodmallen

Skulle ta bort rosa bandet jag hade i hörnet, men råkade ändra lite för mycket. Så jag fick återställa kodmallen, så nu ser bloggen lite konstig ut. Får försöka fixa det. Har man inte tillräckligt jobb så skapar man sig jobb ;)

Julboken



(Bild: Privat)

Idag har jag plocket fram min julbok. Det är en liten anteckningsbok jag tar fram varje jul. I denna skiver jag upp planeringen för julen vad som behövs fixas osv. Jag skriver även upp till vilka jag ska skickar julkort till, vad jag ger familj och vänner i julklapp. Anteckningsboken har blivit lite av en "lifesaver".

Havrekakor

(Bild: Privat)

Har bakat goda havrekakor idag. Har en känsla av att kakaburken kommer vara tom om några dagar. Så jag tänkte dela med mig av receptet.

Havrekakor (ca 40st)
- 200g smör
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman alla ingredienserna till en deg. Formar degen till små bollar. Lägg degbollarna på en plåt och platta dem med en gaffel. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter.

Nästa gång jag bakar dem ska jag nog smaksätta dem, kanel kanske?


Härlig söndag!

Denna söndagen har varit härlig! Började dagen med att kolla på Sex and the city - The movie, tog en lång härlig dusch, bakat havrekakor och hunnit med att plugga en timme. Sitter nu i soffan och dricker te och planerar veckan.

Tur man var hemma!



Tur att jag såg Mamma Mia hemma. Var tvungen att sjunga med i varenda låt. Hade nog inte varit uppskattat om man varit i en biosalong. Har Ni inte sett Mamma Mia, SE DEN!!

Pluggat på en lördag!

Idag har jag och en kompis pluggat. Trots att det är lördag så kändes inte det så farligt, vi fika sammtidig och efteråt gick vi en runda på stan och avslutade dagen med en öl.

Nu har jag kurat upp i soffan tänt ljus, plockat fram choklad, ost och ett glas vitt och ska snart se filmen Mamma Mia. en riktigt myskväll!

Hoppas Ni också har en bra lördagkväll!

Helg igen

Då var det helg igen. Skönt! Dagen började med att jag försov mig, hade tvättid så halva tiden försvann. Men jag hade tur som hann tvätta allt och städa hela lägenhet på 3 timmar. Ska titta på de Desperata hemmafruar nu och drick te, senare blir det lite chocklad och brieost med kex. Mums!!

Vilken översakning...


(Bild: Privat)

...idag trillade min tidningar ner på dörrmattan. Blev en trevlig överaskning då jag förväntade mig att de skulle komma nästa vecka. Och jag som knappt läst klart de förra nummrena.


Brrr... kallt...

Hemkommen från skolan nu. Är riktigt kallt ut idag. När jag stod och väntade på bussen som skulle ta oss till stationen, längtade jag efter att krypa ner i soffan med mysbyxor och en stor kopp te. Så gissa vad jag gör nu?

Amelia jul


(Bild: Privat)

Idag kom äntligen Amelia jul ut i butiken. Självklart så köpte jag den så fort jag fick möjlighet. Man fick 3 söta änglar att hänga i granen och ett gamalt nummer av Amelia. Har längtat efter denna tidnigen!!

Julgardiner


(Bild: Jotex)

Jag älskar julen! Blir helt lyrisk när man får börja planera julen. Igår började jag på riktigt men julbestyren, beställde nämligen ny julgardiner från Jotex. Längtar till jag får dem så jag kan hänga upp dem!

Måndag igen...

Tycker veckorna går så snabbt och helgen går ännu snabbare. Idag började vi en ny kurs, arbetsrätt. Ska bli kul, äntligen en konkret ämne, som inte går ut på att "ordbajsa" på tentan. Har bestämt mig för att i denna kursen ska jag plugga kontinuerligt. Och lovar att göra det nu!

RSS 2.0