Måndag

(Bild: vi.sualize.us)

 

Måndag igen och klockan är strax över 12 och jag sitter fortfarande i pyjamasen. Har suttit med styrelsearbete hela förmiddagen, börjar äntligen bli klar snart. Ska bli lite skönt att slippa det nästa år samtidigt som jag kommer att sakna det.

Denna vecka kommer att bjuda på mycket plugg (tenta på fredag) och färdigställande av styrelsearbete, längtar redan till fredag eftermiddag. Inget bra tecken när man vill leva i nuet, men får försöka.

1:a advent

(Bild: vi.sualize.us)


1:a advent idag och det betyder början på jul och att julstök :-) Ljusstakarna är uppsatta och jag har hunnit med att dricka lite glögg och äta pepparkakor. Sitter nu i soffan med te, julmust och choklad, och då jag är själv ikväll så passar på att kolla på en riktig tjejfilm. När man är själv slipper man övertala den andra till att se den och man slipper höra några suckar. Filmen jag valde idag är Coco Chanel. Har sett den innan och den är lite av en favorit. Älskar Chanel modet och i filmen får man mycket av det.

På önskelistan

(Bilder: H&M och Haléns)

 

Önskar mig även en ny svart väska. En lagom stor som kan få plats med en bok och kanske liten matlåda i.

Tomtemor, den svarta väska jag har här gått sönder och behöver en ny :)


Fredag


(Bild: Martha Stewart)

Fredag igen, underbart!! Sitter nu i soffan med en kopp te och pepparkakor, åt de första för säsongen i går, mmm. Har idag äntligen fått klippa mig. Var urfattig förra månaden och var redan då i stort behov av klippning. Älskar  att gå till frisören och bli ompysslad och få håret tvättat. Min frisör har fotstöd som hon fäller upp när hon tvättar håret så det är nästan som man ligger ner, och det bästa är att det är massage i den också. 
Snart ska jag sätta mig med lite styrelsearbete, deadline på onsdag. Sen blir det plugg hela eftermiddagen (tenta igen om en vecka), ikväll blir det tacos, adventspyntning, julmusik på hög volym och fredagmys.


Ätbara dörrkransar...

(Bilder: Martha Stewart)

 

... med pepparkakor eller popcorn är något jag gärna hade haft hängande på min dörr.  Dessa hittade jag när jag var inne på Martha Stewarts hemsida. Kul med kransar som inte i är gjorda i traditionellt granris.


På önskelistan

(Bild: Make up Store)

 

En ljus kajalpenna. Denna är från Make Up Store och kostar 130kr.


Helg i kungliga huvudstaden

Helgen som var tillbringade jag i vår vackra huvudstad, Stockholm. Hade inget direkt inplanerad utan tog det som kom. Åkte tunnelbanna för första gången ensam, det var lite nervöst. Först skulle jag hitta till tunnelbanan, fick en liten karta som jag i smygkollade på när jag var på väg, ville ju inte att någon skulle se att jag var turist. När jag väl hittade den så hade jag inga problem att ta rätt tåg. Dock fick jag ringa min kompis för att få tips om vad jag skulle hoppa av och vart jag skulle gå. Hade fått samma tips innan men den var så rörig så jag blev bara förvirrad. När jag kommit ovan mark igen tog jag en liten runda på stan och kikade i affärer. Hade tyvärr inga pengar så det blev bara fönstershopping. Möte sedan upp Herr P och fikade på hans favorit fik som även var med i filmen "Flickan som lekte med elden". Lördagen bjöd på liten vandring genom stan, blev ett besök på NK, gick förbi slottet ,en promend genom gamla stan och på kvällen möte vi upp vänner över lite öl.

Blev tyvärr inga foton, varför vet jag inte. Dåligt av mig, får ta extra många nästa gång jag är där uppe.

På önskelistan

(Bild: mediahyllan.se)

 

Jag önskar mig en prenumeration på tidningen Drömhem & trädgård i julklapp eller födelsedagspresent.

 

 


Min önskelista

Det är snart en månad kvar till julafton och min födelsedagen. Tomtemor fick på begäran önskelistan redan i början på månaden, men kommer ibland på fler saker som borde så där. Då både tomtemor och tomtenissa läser min blogg så lägger jag upp mina tillägg här :)

Nytt på önskelistan är

(Bild: Adlibris.se)

 

Fick tips om denna bok av en kompis. Handlar om en advokat som får en hjärtinfarkt, åker till Indien och gör stora förändringar i livet. Enligt min kompis så får man sig en tankeställare när man läser denna.


Veckans citat

(Bild: vi.sualize.us)


Ny vecka...

(Bild: vi.sualize.us)

Måndag igen... Helgen gick fort som vanligt. Men jag kan trösta mig med att det inte är föreläsning idag och att att veckan blir kort. Har föreläsning i morgon och på torsdag tar jag ledigt, ska nämligen bege mig till huvudstaden. Festen i lördags var jättetrevlig, det är alltid kul med fest speciellt när det var längesen sen sist. Men man märker att man börjar bli gammal då man tycker det är jättejobbigt att vara bakis och man börjar fundera om det är värt att utsätta sig för det igen. Söndagen bjöd på mys i soffan och en väldigt seg promenad. Vi avbrött promenaden innan vi kommit halvvägs och genade hem för att köpa godis.

Idag är det grått och dimmigt ute så jag är glad av att jag kan sitta inne och göra styrelsearbetet och plugga. Det är möte på torsdag och då jag inte kan medverka så måste jag skriva ner allt jag skulle förmedlat och be någon annan ta upp det. Känns som det kan bli en bra och lugn dag på veckan.

Fredag den 13:e



Fredagen den 13:e idag och än så länge har jag inte haft otur, hoppas jag slipper det också. Tycker denna veckan har gått långsamt. Har i huvudet legat en dag före, inte alls kul. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med hemmabakad pizza och mys i soffan med lite godis. Känner att jag beöver vila upp mig inför morgondagens festligheter, är bjuden på fest hem till vänner. Var längesen man var på fest så det ska bli kul.

Mitt i veckan...

(Bild: Martha Stewart)

 

Ny vecka och redan mitt i veckan, skönt! Tentan i fredags tror (läs: hoppas) jag gick ok. Vill verkligen inte göra om den, för jag vet inte vad jag skulle gjort annorlunda. Har nu börjar en ny kurs, sista "riktiga" kursen innan uppsats och praktik. Dock hade den kunnat varit mycket roligare, läser vetenskapliga metoder, hur tråkig som helst. Men, men man kan inte läsa roliga saker jämt. Nu väntar lite styrelsearbete och plugg.


Tenta i morgon

(Bild: vi.sualize.us)

 

När jag vaknade i morse låg det ett litet, litet, litet, mycket litet snötäcke på marken. Min första tanken va "fy va kallt", och jag som vanligtvis brukar gilla när den första snön faller.

Just nu sitter jag hopkrupen i soffan med en kopp te, skolböckerna, har tenta imorgon (igen känns det som), och TV på. Tror dock inte att Tv kommer att göra pluggadet det lättare. Men stänger jag av TV så blir jag inte mycket klokare på vad jag ska plugga på. Vi får nämligen ha böckerna med oss och tentan kommer att innehålla olika case som man ska lösa, så har en känsla av att böckerna inte är till stor hjälp.

Blir inte smartare inför tentan av att sitta här, så ska göra mig en kopp te till och öppna böckern.


Veckans citat



"Alla dagar är betydelsefulla"

Helgen som var

(Bild: Privat)

 

Älskar helger utan måsten! Helgen som var innehöll (nästan) inga måsten. Lördagen började med brunch, det serverades ägg, bacon, plättar, fralla och smothie, underbart gott. Med en stadig frukost i magen var jag redo för helgens promenad. Denna helgen gick vi vid havet i Stilleryd. Det är skönt att komma ut i naturen på helgena eftersom man sitter inne stora delen av veckan.  Söndagen var lika lugn, sov länge, tränade och helgen avslutades med söndagsmiddag hos vänner.

 

Från och med nu ska jag sträva efter helgen utan måsten. Måndagen känns inte lika jobbig efter en lugn helg. Idag är det tisdag och på schemat står det lite styrelse arbete och plugg, tenta på fredag (igen).


RSS 2.0