Trött...

(Bild: vi.saulize.us)

 

Jag är trött på snö, minusgrader, fula vinterstövlar, täckjacka, halsdukar, mössa, vantar, vinter grå hy som är torr som fnöske. Är trött på att konstant frysa och att tvingas kläs sig så att inte frysa.

 

Jag längtar efter ett snöfritt landskap, plusgrader, sol, tunna jackor, ballerina och högklackade skor, klänningar och kjolar. Längtar efter att få klä på mig vad jag känner för utan att fundera på om jag kommer att frysa eller halka på en isfläck.

 

Jag vill bara har vår, vår, vår, vår, vår...!!


Fredagsmys!

(Bild: Privat)

 

Mitt fredagsmys = semla, te, m&m´s och några avsnitt Mad men!

 

Oreos var slut så köpte en fejkvariant som inte alls var god.


Fredag

(Bild: vi.sualize.us)


Då var det fredag igen, härligt! Uppsatsen är igång, har sökt litteratur hela veckan och har hitta många bra böcker. Vi hade träff med handledaren igår så några frågetecken försvann. Är hur skönt som helst att vara igång!

I måndags tog jag tag i mitt liv igen (dvs börja träna och inte äta godis och andra onyttigheter på veckodagarna) och det känns. Har fortfarande grym träningsverk efter träningen i tisdags, men det ska inte hindra mig från att träna ikväll. Något som däremot har varit jobbigare är att inte äta godis. Har gått och varit godissugen hela veckan, vilken pina det är att blivit sockerberoende. Mest av allt är jag sugen på semla och Oreos, Jag brukar aldrig vara så sötsugen i flera dag och på samma sak. Men då det är fredag idag och jag tycker att jag varit duktig med uppsatsen och kommit igång med träningen, så förtjänar jag att fira med en semla och lite Oreos.

 


På banan igen

'

(Bild: vi.sualize.us)

Känns som jag är på banan igen efter jul, tenta och Stockholm. Uppsats har påbörjats, suttit och gjort litteratursök idag. Hittat några böcker som jag ska låna imorgon.
Har även hunnit med en välbehövlig städning, såg ut som kriget här hemma. Tycker dock fortfarande att det känns lite stökigt. Har smått börjat packa så jag får nog lära mig att leva med det nu ett tag. Närmare bestämt 3 månader minus 2 dagar, längtar till flyttlasset går!  Kommer givetvis sakna mina vänner och familjen. Men ser framemot mitt nya "äventyr".  Ringde och pratade med företaget jag sökt praktik på och fick klartecken att jag var välkommen (vill inte skriva vilket företag det är här men de vänner som vill veta kan få ett mail :-)). Skönt att det fixat nu. Har en känsla av att jag kommer att lära mig mycket.
Har också tagit tag i träningen idag också, hur skönt som helst men gud var jobbigt det var. Allt flås är som bortblåst och har en känsla att jag kommer ha träningsvärk i morgon. Men det är morgondagens bekymmer. Nu ska jag se ett avsnitt av Mad men innan läggdags.

Hemma igen

(Bild: Privat)

Nu är jag hemma igen efter några dagar i huvudstaden, längtar redan tillbaka. Dagarna i Stockholm bjöd på lite shopping, hade några presentkort som behövdes spenderas. Det blev en svart kavaj från H&M, tekopp och en svart blomma från Indiska. Blev även fika med min vän på ett mysigt fik i gamla stan samt en liten utekväll på Mosebacke. Det var någon afrikans artist som spelade, tror han hette Gezette eller nåt i den stilen. Han och hans dj såg väldigt roliga ut, de spelade någon form av disco. Det var inte alls min melodi, men det var kul att höra på. Men det bästa med dagarna var att jag har fått se mitt blivande boende (bara utifrån). Längtar till jag får flytta in och börja inreda.

Imorgon är det en ny vecka och även den dagen jag på börjar min sista termin samt ska jag börja ta tag i mitt liv igen. Efter julledighet och tenta plugg är det nu dax att börja träna (minst 2 pass i vecka) samt inte äta något godis/kakor i veckodagarna. Fick en lite reality check i provrummet på H&M, att äta onyttigt och inte träna på en månad är inte bra för mig.

Ligger nu nerbäddad i sängen med lite ont i öronen efter flygningen och ska snart börja kolla på Mad men.

Livet tillbaka

(Bild: vi.sualize.us)

 

Nu är äntligen tentan över! Det är en sådan frihetskänsla efter en tenta. Innan tentan sitter man och fundera på vad man ska gör när man är klar. Man kommer på den ena saken efter den andra. Detta är min lista på vad jag ska göra nu när tenta är över:

 

♥ Läsa färdigt munken som sålde sin Ferrari
♥ Läsa tredje boken i Twilight serien
♥ Läsa senaste numret av Elle
♥ Börja kolla på Mad men
♥ Börja rensa ut
♥ Hitta praktikplats

Jag vill bara vara ledig, ledig , ledig...



Första steget...

(Bild: vi.sualize.us)

 

Idag skedde det första steget mot mitt "nya liv". Det är en händelserik vår jag har framför mig och jag längtar till nästa steg och nästa och nästa... Nästa steg är tentan på onsdag som följs av uppsatsskrivning. Längtar efter att få sätta i gång med uppsatsen, att få skriva om något man själv har fått välja. Forsknings frågan är redan formulerad, arbetstillfredsställelse för 80-talister. Hoppas på att motbevisa att 80-talister inte är kräsna och lata när det gäller arbete. Kommer att få använda mig av några ev er för att bevisa detta.

Nu måste jag fortsätta plugga till tentan, vill bara ha den över!

 


Plugga en fredagkväll

(Bild: vi.sualize.us)

 

Det är fredagkväll och jag sitter och pluggar! Har metodtenta på onsdag och när tideninte räcker till så finns det inget annat att göra. Men kan glädja mig med att det förmodligen är den sista :-)


Bra för samvetet

(Bild: vi.sualize.us)

 

Bestämde mig igår för att skippa dagens (gäst)föreläsning då jag inte tycker de andra inte gett så mycket och tror jag får ut mer om jag sitter hemma och plugga. Brukar alltid få dåligt samvete när jag skippar någon föreläsning för att jag är så himla plikttrogen. Men idag behöver jag inte det, känner mig faktiskt lite krasslig. Sitter i soffan med dubbla tröjor och sockar samt två filtar och små fryser. Dock är jag inte så krasslig så jag inte kan plugga :-(


Beroendeframkallande

(Bild: DN)

 

Har blivit smått beroende av DN:s sudoku. Tiden bara rusar iväg när jag väl kommit in i det. Och i nu läget är det inte alls bra, har en tenta att plugga till. Så nu bestämmer jag att jag får inte spela mer förrän jag gjort alla frågorna på boken Hartman.


Brrrr...

(Bild: Martha Stewart)

 

Va skönt det är att veta att man inte behöver gå ut idag. Mätaren visar nog -13, brrrr! Har packat på mig massa kläder men fryser än då. Men ska väl inte klaga det finns de som har det kallare. Idag ska jag sitta med näsan i böckerna och plugga, tenta igen (!) den 20:e. Men nu blir det te så man får i sig lite värme.

Äntligen vardag igen!

(Bild: vi.sualize.us)

 

Låter kanske konstigt men jag tycker det är jätteskönt att vardagen är tillbaka så man får något gjort. Mycket händer nu och i vår, känns som man bara gått och väntat på att få sätta igång. Sen sist jag skrev har jag hunnit fylla år, firat nyår, haft kalas och "flyttat hem igen". Min födelsedag firade jag på Ronneby spa med massage, massor av bad, bastu, lunch och fika. Hur underbart som helst! Dagen avslutades sen med bio, Luftslottet som sprängdes. Några dagar senare firade jag med familjen och fick massor av fina presenter, bl a blender, kajalpenna, pengar. Och i förgår firade jag med mina närmsta vänner och ännu fler fina presenter, prenumeration på Drömhem & trädgård, tränings linne, svart kofta och en tekanna. Det var precis vad jag önskade mig, tack mina fina vänner!

Nu har jag "flyttat hem" igen, känns jättetråkigt men vet att det bara är några månader. Det händer mycket i vår så förhoppningsvis så går tiden snabbt. Om cirka 2 veckor påbörjar jag min sista termin och om 6 månader är jag färdig personalvetare!


Jag är redo att bli Carried away!


RSS 2.0