TGIF

Äntligen fredag! Tentan är över och alla ärenden på stan är ut reda. Nu är det soffan som gäller, ska läsa klart min bok. Har fått tvinga mig själv att inte läsa den i två dagar för att kunna plugga. Ska också läsa massvis med bloggara utan dåligt samveta. Har en tendens att fastna i bloggar, speciellt när jag måste plugga. Härelig med helg och i morgon är det fest!!

Saker man "måste" göra när man tentapluggar

Här kommer en lista på saker som man känner att man "måste" när man har en tenta att plugga till. (Har tenta på fredag)

Blogga
Läsa andras bloggar och de som de har på sin länklista. Man kan ju alltid hitta någon ny rolig blogg att följa.
Göra galna test på Facebook. Såg att man kunde testa vilken svenska hemmafru man är. 2 st från klassen har redan gjort det så jag måste med kolla vilken jag blir.
Kolla på TV-såpor som går mitt på dagen. Det har ju hänt en del sen sist man hade tenta.
Städa och diska. Har nog inte så lite diska som när jag pluggar till tenta.
Stryka kläder. Har en hel hög jag "känner" att behöver ta tag i.
Rensa ut. Lättare att plugga om man inte har massa onödiga saker liggandes i skåpen.
Ta reda på saker man funderar på. Visste ni att spanska sjukan var en influensa som dödade miljoner människor 1918 och 1919.

Listan kan göras ännu längre.

Hur kommer det sig?

Just nu håller jag på att läsa två böcker, den ena måste jag tvinga mig själv till att öppna och göra allt för att inte somna. Medan den andra måste jag tvinga mig själv att lägga ifrån och blir bara piggare när jag läser den.
Jag får motivera mig med att den tråkiga boken kan ge mig extra poäng till tentan medan den roliga inte gör det (om det inte kommer någon fråga om vampyrer och om Edward och Bella, för då hade jag fått fullpott. )

Varför man man inte göra kurslitteratur som är rolig att läsa (även om det är intressant så är den ofta sövande)?
Tror den frågan tillhör kategorin "frågor utan svar". Där även bl.a. frågan om vem som kom först, hönan eller ägget finns med.

Jag??

(Bild: Muppet Wiki)


Detta hade kunnat vara en bild på mig just nu! I förmiddags bakade jag havrekakor och nu några timmar senare har jag nog ätit upp en tredje del av dem. Har fått lägga in dem i frysen för att jag inte ska stoppa i mig fler.

Mode filmer i september

(Bilder: bio.nu)

 

Denna månaden har det varit premiär för två filmer om mode. Filmerna som jag så gärna vill se är Coco:Livet före Chanel och The september issue. Men tyvärr så visas inte filmerna på någon av biograferna som finns i närheten av min lilla stad. Jag får snällt vänta till de kommer ut på dvd.


Modehuset Chanel

(Bild: svt)

 

Idag upptäckte jag att kl.12.05 går det en dokumentärserie om modehuset Chanel på stv2. Denna måste jag ju självklart se, men tyvärr så har jag missat de två första avsnitten. Till min glädje så upptäckte jag att man kunde se desse på SVT Play.


Morgonyoga

(Bild: Martha Sterwart)

Idag har jag börjat dagen med att yoga pass. Skönt att sträcka ut kroppen på morgonen. Det kändes att jag inte yogat på hela sommaren, var stel och vig som ett kylskåp. Men det ska det bli ändring på. Nu blir det en kopp te och lite läsning i boken (fick tvinga mig själv att lägga ner den i natt). Sen blir det lunch med en fd.kollega och fredagsfika i eftermiddag.


Fortsättningen följer...

(Bild: CDON)

 

Idag har jag varit hemma i Sölve och lånat boken När jag har din röst, som är fortsättning på Twilight. Var spänd av förväntan efter att sett filmen och ville bara veta vad som kommer att hända. Lillasyster sa att jag kunde börja på andra boken direkt, men jag kunde inte fuska och hoppa över första boken. Så nästan en månad efter att sett filmen får jag nu veta vad som händer.


Veckans citat



"Fördelen med för trånga skor är att man glömmer andra beskymmer"

Trevlig helg :-)

Jag har nu avklarat skolveckan och har nästa föreläsning först på måndag kl.13.00. Än så känns det inte som jag tar ut mig i onödan. Men har en känsla av det kan ändras på ett kick! (Så fort vi kommit på vad vi ska göra i inlämningsuppgiften) Sitter nu och kollar på Idol (som kanske resten av Sverige) och blir alltid lika förvånad över de som tror de grymt bra på att sjunga. Det borde vara ett straff för att höra vissa sjunga!!

Måndag igen

(Bild: vi.saulize.us)


Då var det måndag igen! Helgen har varit bra. Den började med After Work med vänner och i lördags var jag och firade en kompis som fyllde år. Idag har det stått tvätt, städ och gympapass tillverkning på schemat. Gympapasset tar väldigt sakta sin form, är ovanligt svårt att få ihop det denna gången. Vet inte om det är för att jag börjar tappa lusten. Tycker det ät jobbigt att ta meig dit men när jag väl står där i mitten tycker jag det är skitkul! Men jag kan glädja mig med att det kanske blir en alldeles lång skolvecka, har jag tur så har jag bara föreläsning i morgon :-)

Ösregn

(Bild:vi.sualize.us)

Är glad att jag inte har föreläsning idag, för ute öser regnet ner. Har varit och lunchat med Anja idag och var nöjd att jag fick kura ihop mig i soffan efteråt medan hon fick gå tillbaka till sitt lilla kontor.  (Inte för att jag är skadeglad att hon är tvungen att jobba. Hade heller tillbringat eftermiddagen med henne.) Ska nog göra mig en kopp te till och sen kolla lite på Gossip Girl eller nåt i den stilen och sen försöka plugga lite. Det är lite lyxigt att vara "ledig" mitt i veckan, en av få fördelar med att vara student.


Vardag igen!

(Bild: Martha Stewart)

 

Nu känns det som man är tillbaka i vardagen igen. Skolan har börjat och gympan är i full gång nu och jag tycker det är skönt! Tycker om att rutiner och ser fram emot hösten. Tycker det är mysigt att sitta uppkuren  i soffan med en kopp te och kolla på TV eller läsa. Tycker också att hösten är lite som en nystart, precis som nyår. Känns som han har en andra chans att klara sina nyårslöften.


Som ett barn på julafton

Jag har fått tillbaka min dator nu!! Känner mig som ett barn på julafton. Har kollat mina mail och lästa nästa alla bloggar. Är så mycket jag vill göra men vet inte vart jag ska börja!

RSS 2.0