Ny önskelista

(Bild: vi.sualize.us)

Då var julen över men för mig betyder det att jag snart får öppna paket igen :-) ! Fyller nämligen år på onsdag (30:e, dagen innan nyårsafton). På julafton fick jag mycket av det som stod på önskelistan bl. a. Munken som sålde sin Ferrari, vattenkokare, strykjärn, pyjamas, väska och mycket mer. Men det finns fortfarande några saker kvar jag önskar mig:

Vit/ljus kajalpenna
Prenumeration på tidningen Drömhem & trädgård
Kuddfodral från H&M med volanger (50x50)
♥ Systemkamera
♥ Vrist svettband
♥ Tränings linnen
♥ Randig tröja (vit med svarta eller marinblå ränder)
Blender

Spice Girls koppen

(Bild: Privat)

 

Annandag jul och är fortfarande hemma hos mamma och pappa. Igår blev det lugnt, läste, tittade på Beverly Hills och drack te. Dricker alltid te i från lillasysters gamla Spice Girls kopp, den är i perfekt storlek. Tror hon fick den för 10 år sen när hon var inne i Spice Girls period.

Idag fortsätter Beverly Hills maratonet och i eftermiddag ska jag och några vänner till Åhus för fika.

Ha en bra annandag jul!


God Jul


23 december

(Bild: Martha Stewart)


Dagen före julafton och jag har äntligen internet! Har inte lyckats komma ut på nätet på flera dagar! Nu är alla julklappar inslagna, granen klädd, julkorten skickade och mailade, godkänd på tentan och jul känslan börjar infinna sig. I veckan har jag även gjort min första Janssons frestelse och ugnsbakat skinka. Trodde jag köpt en färdig kokt men när jag öppnade förpackningen så den väldigt rå ut. När jag kollade nämre så var den det. Efter två timmar i ugnen var den färdig och jag blev mycket nöjd över den.
Nu ska jag gå och fixa till mig, en av mina bästa vänner kommer för att fika om någon timme.

Fredag


(Bild: vi.sualize.us)

Fredag igen och snart jullov, hur skönt som helst! Igår blev det bil till skolan och tåg hem. Öresundstågets nya slogan borde vara " Du får mycket tåg för pengarna", det tog dubbelt så långtid att komma hem. I Sölvesborg bestämde jag mig för att ringa pappa och be han köra hem mig, vilket han gjorde. Pappa är bäst! Anledningen till att jag hoppde av var att vi var tvungna att vänta 20 minuter innan tåget kunde igen.
Idag ska jag göra ärenden på stan, köpa de sista julklapparna, hämta affischer på tryckeriet och hoppas även kunna fika med en vän.


Bil eller tåg?

Sitter och förbereder mig för dagens seminarium, sista ansträngande rycket. I dag är tanken att jag åka med en klasskompis till skolan. Men då det började snö igår är jag inte så sugen att åka bil i 6 mil och tänkte att jag skulle ta tåget istället. Nu hörde jag på nyheterna att var förseningar i tågtrafiken. Sitter och har lite beslutångest! Vad ska jag göra chansa på att tåget går i tid (tar inte ett tidigare tåg) eller gå minst en halvtimme i snö till Netto för att bli hämtad med bil. Svårt val!   


Tiden flyger iväg!


(Bild: vi.sualize.us)

Tycker tiden flyger i väg, nästan en vecka kvar till julafton! Alla julklapparna är snart inköpta och ska bara slås in. Skönt att vara ute i god tid. Jag brukar vara en av dem som irrar runt den 20:e i jakten efter klappar. Men det bästa är att det är jullov om en vecka! Imorgon är det den nästsista kraftansträngningen i skolan med seminarium och på tisdag är sista föreläsningen. Har dock inte bestämt mig om jag ska ta jullov redan i morgon, ska höra mig för i morgon och falla för grupptrycket. Jobbigt om jag är den enda som kommer på tisdag eller om alla var där men inte jag (inte för att det skulle hända).

Nu ska jag sätta mig med de engelska artiklarna som är till seminariumet i morgon. Ska även hinna med att ringa några praktikplatser, posta julkorten och fika med vänner.   


Lussebullebak



(Bild: Privat)

Denna helgen har varit lugn utan måsten, precis som det ska vara. Hann både med den härliga helg promenaden och lussebak. Och för en gång skulle blev de goda och lyckade.  Detta var starten på julbaket, imorgon kommer lillasyster för att baka kanelkakor och till helgen blir det nog glögg och pepparkaksbollar, mmmm.


Tenta outfit

(Bild: Privat)

Hade tenta (igen!) i fredags och jag har aldrig varit klar så snabbt. Jag var klar efter en halvtimme och tvingads att läsa igenom det säkert 5 gånger för att få tiden att gå. Hann till och med att räkna på vad mina sista tågresor denna terminen kommer att kosta.
När jag i fredags morse skulle klädde på mig slog det mig att jag nästan alltid tar på mig samma kläder när jag har tenta. Anledningen till att jag nästan alltid väljer dessa kläderna är för att de är så sköna, sitter inte åt någonstans. Funderade först på att byta men vågade inte, tänk om tenta resultatet hänger på kläderna. Jag har gått och blivit vidskeplig!

1 december

(Bild: Martha Stewart)

 

Julmånaden har kommit, äntligen! December är den månad då man får pyssla, mysa, fira jul och jag fyller år, kan det bli bättre! December är också den månad man har stenkoll på vilket datum det är och det kan man tacka alla julkalendrar för. Jag har en chokladkalender och ett datumljus som jag fått av mamma och givetvis så kommer  jag även följa den roliga julkalendern oioioi.se.

 

Andra julkalendrar jag hittat på nätet är:

För den som vill ha ett citat om dagen

Dagens smak och recept

Lista ut vilket ord de söker

Ta chansen och tävla i Chic´s adventskalender

För den som tycker om att virka och sticka

För kemistnörden - Dagens expriment

Dagen skratt


RSS 2.0