Kvällens outfit



Första outfit bilden i bloggen. Detta blev resultat av omrösntingen för kvällen fest! Hoppas Ni får en bra kväll, det ska jag ha!

Förbereder morgondagen

Har haft en bra dag i Sölvesborg. Var kul att träffa tjejerna och det är redan inplanerat en fest i sommar med hela tjejgänget från skoltiden. Nästan så man börjar längtar redan nu. Men just nu längtar jag mer till i morgonkväll, jag ska ha tjejfest! Som det ser ut nu blir vi 9 partysugna tjejer om är redo att slå klackarna i taket. Vinet är på kylning, snacksen är inhadlade, outfiten bestämd (visar bild i morgon vilket alternativ det blev). Men något som inte är klart är lägenheten. Det ser ut som stormen tagit ett varv här inne, så nu håller jag på att små städa lite för slippa stressa med det i morgon. Har andra saker att förbereda i morgon :-)

Veckans citat

Kom på att jag glömt "veckans citat" denna veckan. Så här kommer det. 


"Gift dig aldrig med en man i tron att du kan förändra honom."

- Jennifer Garners mamma"                                                         

Fredag

Fredag igen! Skönt! Har varit fullt upp och kommer vara ännu mer att göra några veckor framöver. Igår lämnade jag in min del i grupparbete, så nu är det bara redovisning och tenta kvar i denna kursen. Sen är det sommarlov!  Igår var jag även och gjorde en välbehövlig klippning. Det var nog första gången jag klippte mig i år, illa.. Hade även mitt första sommargympa pass igår. Var hur kul som helst, var mycket folk och alla kämpande. Idag ska jag åka till Sölvesborg och fika med kompisar från gymnasietiden. Någon har jag inte träffat på flera år så det ska vi kul.

Behöver hjälp!!!

Jag har inte varit ute och dansat på hur länge som helst, så för att råda bot på detta så ska jag har fest på lördag. Men nu har jag ett litet bekymmer, jag vet inte vad jag ska ha på mig. Så därför tänkte jag ta hjälp av er. Lämna en kommentar och skriv vilken outfit jag ska välja.



På bild nr 1 så ska jag inte ha de röda strumpbyxorna och på de andra bilderna är tanken att jag ska ha lite tunnare svarta strumpbyxor (liknande som på bild 1).

SNÄLLA HJÄLP MIG!!
 

Morgonpromenad


(Bild: Privat) Bilden är tagen på Slottsudden.

Idag har jag börjat dagen med en lång härlig promenad. Gick till vackar Slottsudden och tillbaka, tog nästan 1 timme. När jag kom hem gjorde jag mig en mango och hallon smoothie och åt frukost ute på altanen. Är härligt att kunna sitta ute och äta. Saknar att jag inte har någon balkong. Nu ska jag göra mig en kopp te sätta mig i solen och läsa lite. Kan knappast bli en bättre avslutning på veckan.

Lördagsmys


(Bild: Privat)

Maten blev jättegod och efter maten bakade vi ut kakorna. Det blev supergoda choklad- och hasselnötskakor samt kanelkakor, från Leila Lindholm kakabok A Piece of Cake. Vi hade hur kul som helst när vi stod och rullade kakaorna, lillasyster låg ett tag dubbelvikt på golvet. Men ska jag återberätta det för Er så kommer Ni inte tycka det är kul. Nu sitter vi i soffan och äter kakor, popcorn och choklad samt kollar på Hundtriket. Är mysigt att ha en kväll med lillasyster.

Recepet på kakorna finns även på mina andra blogg, Den mjölkfria bloggen.

FF i Sölve!

Idag har jag tagit mig till Sölve och kommer vara här till i morgon. Det är bara lillasyster som är hemma så vi har FF. Vi håller på att bakar kakor (degen ligger i kylen nu) och fixar mat. Blir grillad lax med nypotatis, mmm. Senare ikväll blir det choklad och popcorn till Robinsson och kanske en film. Är rätt mysigt att vara hemma ensam hemma med lillasyster. Nej nu måste jag kolla om potatisen är klar.

Någon har fest

Någon granne har fest ikväll. Och det hörs väldigt väl! De har väldigt blandad musiksmak, allt från hårdrock, pop till schlager. Men jag ska inte vara någon kärring och gnälla. Får ge igen nästa helg istället då det är min tur att fest. Jag får bara hoppas att grannarna inte tappar tålamodet och står ut med fest i huset två helger i rad. Men med tanke på hur högt dessa spelar så finns det kanske risk att grannarna vill ha lugn och ro nästa helg.

Perfekt avslutning/uppladdning

När jag fyllde år fick jag ett presentkort på ansiktesbehandling av mina vänner, detta presentkort har jag använt idag. Finns inget bättre än att ligga, bli ompysslad, slappna av och bara ha egen tid. Huden är nu babymjuk och man känner hur ren den är, härligt. Att avsluta veckan med en behandling är slår nästan fredagsfikat med vännerna. Men även en perfekt uppladdning för kommande stressande slut veckor i skolan. I skrivande stund är det 24 dagar, 22 timmar, 50 minuter och 56 sekunder kvar till sommarlovet, längtar!

Veckans citat


You can´t rely on other people to make you happy.

Te någon??


(Bild: Privat)

Jag har nu renast ut skafferiet. Det var välbehövt! Såg ut som kriget, och jag gjorde några fynd. Hittade många teer jag hade glömt bort att jag hade och hitta även det teet jag letade. Hittade några konserver som gick ut för några år sen, har nästan två fulla flaskor med mörk sirap, strössel i alla dess former, kindyen bönor, mandelspån mm. Ska nu börja kolla vad jag hat innan jag kommer hem något.

After Work



Igår jag var på after work och det var lika trevligt dom vanligt. Med det var lite extra kul då det var några kändisar som också var där. Vi såg Hans Fahlen, Peppe Eng och farmen Qristina. Man kunde nästan tro att vi befann och i Stockholm ;-) Skulle ta ett smygfoto på Hans men det blev inte så bra, fick bara med nacken. Men jag lovar att det är Hans Fahlen.

Listor

Min vän minaminis skrev för några dagar sen ett inlägg om att göra lister.Hon skrev att hon gör listor till allt och jag måste nog påstå att jag är likadan. Jag gör lister på allt jag kan komma över, böcker jag vill låna på biblioteket, vad jag vill ha till hemmet, vad jag behöver göra och osv. Likt minaminis har jag och en anteckningsbok som jag nästan alltid bär med mig, man vet ju aldrig när man kommer på något man måste lägga till. Men jag använder även ett program i datorn som heter  Microsoft Office Onenote. Den revolutionerade mitt listarbete. Här kan man nämligen göra lister i dess olika formar, klistra in bilder samt lägga till länkar var bilden kommer från. Använder alltid detta program när jag har något projekt på gång. Snart ska jag sätta mig ner och göra en lista/sida om festen jag ska i slutet av månaden. Man vill ju inte glömma något.

Men vad är det med tjejer och lister. Vet många tjejer som skriver lister. För mig är det i allafall ett kontrollbehov, blir galen om jag inte har kontroll på läget. Och när jag är stressad till 1000 så är en lista det enda som  kan få mig att stressa av lite.

Tänkte nu bjuda på listan på vad som behövs göras innan helgen:

◊ Plugga -  igenom anteckningarna från veckan föreläsning och komplettera dem
◊ Sammanställa och göra klar gruppen arbete
◊ Städa
◊ Ringa läkren - prata om mitt provsvar och säga att jag vill ha en utredning
◊ Ringa en tjej och boka tid för att ha ett partylite party
◊ Göra och skicka iväg affisch
◊ Bränna skiva till en gympakollega
◊ Handla mat
◊ Hade behövt rensa skafferiet - göra mig av med alla produkter som innehåller mjölkprotein och försöka hitta ett te jag inte hittar.
◊ Sätta upp anslagstavlan jag gjort
◊ Göra ett besök på jobbet

Gud vad mycket det var jag behövde fixa innan helgen! Bäst att sätta igång!

Beach 09 - Here I come

Efter nästan 2 veckors uppehåll från träningen och frosseri av glass och choklad, så har jag nu tagit tag i mitt liv igen. Igår kväll gjorde jag och Anja en deal om att vi inte skulle äta onyttigt i veckorna. Glass, godis ect är bara tillåtet från fredag eftermiddag  till söndagkväll. Dock med några få undantag tex om vi skulle "fredagsfika" någon annan dag är fredag eller om man ska på kalas eller liknande. Jag har också börjat träna idag. Skönt som tusan och är nu jättesugen på att ha pass igen. Var lite trött på att leda i slutet av terminen så det är skönt att suget har kommit tillbaka. Längtar till 28:e då det är min tur att ha pass.  

Är du svensk?

Hittade detta lilla roliga test hos min släkting Sarah, och tänkte att detta måste jag göra.

[ x ] Ditt efternamn slutar på -son, -lund, -gren eller -holm
[ x ] Du vet någon som har samma förnamn som du
[ x ] Du vet någon utanför din släkt, som har samma efternamn som du
[   ] I din familj finns det två barn
[   ] Du bor i villa
[ x ] Du bor i en tätort
[ x ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[ x ] Dina föräldrar har gift sig
[   ] Din pappa är yngre än din mamma
[ x ] Du/ni har en bil av ett svenskt märke
[    ] Din pappa heter Lars
[    ] Din mamma heter Anna
[ x ] Du har blå ögon
[ x ] Du har tillgång till internet hemma
[ x ] Du har egen mobil
[ x ] Du har eget rum
[ x ] Du har varit i Danmark
[    ] Du har varit i Norge
[    ] Du har varit på Gotland
[ x ] Du vet vilken av Vänern och Vättern som är störst
[ x ] Du vet vad Vänern och Vättern är för något
[ x ] Du/ni har husvagn
[ x ] Du känner någon som har husvagn
[  ] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar
[ x ] Du har ingen släkt som kommer från andra länder
[  ] Du idrottar mer än två gånger i veckan
[ x ] Du/ni har eller har haft hund och/eller katt
[ x ] De flesta i din familj är blåögda
[   ] Du äter snabbmat
[ x ] Du följer en serie på TV
[  ] Du är kär
[ x ] Du är född i mars, april, juni, augusti eller december
[ x ] Du är blond

Räkna ihop dina kryss och multiplicera med 3.   66% svensk tydligen.

Antal x: 22st  22*3=66

Jag är tydligen svensk :-p

Måndag igen

Då var det måndag igen! Har varit i skolan hela dagen, var på ett seminarium om rekrytering på förmiddagen. Fick lite tips om vad man kan förvänta sig för frågor vi intervju bl a. Var mycket lärorikt och man har börjat fundera på vad man skullat svara om man fick de olika frågorna.
Nu sitter jag hemma hos Anja, vi har käkat pizza och nu organiserar hon sin garderob och jag sitter vid datorn och läser bloggar. Härlig start på veckan!   

Veckans citat


Bete dig som du skulle vilja vara och du
kommer snart att vara som du beter dig.


                                       -George W Crane

Fördelar med att vara hos mamma & pappa

(Bild: Privat) Tagen i underbara Sölve

Har haft en härlig helg och har tillbringat den med familjen i väst. Det finns så många fördelar med att vara hos föräldrarna (+ lillasyster).

♥ Man har en systemkamera att leka med.
♥ Får god mat serverad och det enda man behöver gör på sin höjd är bära ut tallriken efter sig.
♥ Finns alltid något att stoppa i munnen, nyttigt som onyttigt.
♥ Man är aldrig ensam.
♥ 3 katter att mysa med (ibland vare sig man vill eller inte).
♥ En lyxig dusch där vattnet kommer från alla håll och kanter.
♥ Man har alltid massa härliga tvålar att välja mellan (idag blev det bodyscrub med grapefrukt. Fanns även choklad- och kokostvål att välja mellan).

Ibland kan man undra varför man flyttade hemifrån.


Sjuk/galen??

Jag har hittat ett nytt nöje, PLUGGA! Tycker det är skitkul att plugga just nu. Pluggade i gårkväll och sitter nu och pluggar (går igenom fredagens föreläsning). Fattar inte vad som har flugit i mig! Men det är bäst att vara på min nya "hobby", man vet ju inte hur länge det vara.

Fredagkväll = städkväll

Idag har jag haft en heldag i skolan, väldigt ovanligt för att vara en fredag. Hade examination på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen, har nu klarat 1,5hp. Inte illa! Lägenheten ser ut som kriget, dammråttor stora som katter, så ikväll blir det städning. Inte det roligaste att göra en fredagkväll men vill inte göra det i morgon så det är bara att bita i det sura äpplet. Ska kanske sätta på lite kaffe. Har börjat dricka det igen nu när jag kommit på att det var mjölken i kaffet jag fick ont i magen av och inte kaffet.

För den uppmärksamma så blev det ingen fredagsfika idag. Träffade tjejerna igår. Vi var i förorten och kollade på radhuset som en tjejerna nyss flyttat in i. Mycket fint var det och blev lite avundsjuk. Vill också flytta till större med trädgård.
Nej, nu får jag sluta blogga och börja städa. 

Plugg, plugg och plugg

Förra kursen var det ingen lugn introvecka (som det brukar vara i "flumkurserna") utan där var det fullt ös från dag ett! Och denna delkursen är inget undantag, gick det i 110 i förra så går det nog 210 i denna kurs. Tror vi har examination varje vecka nu fram till juni. I morgon ska gruppen lämna in en 5 sidor lång rapport på vad som hände i företagetsspelet och vi även ska hålla 20 minuter lång redovisning. Har även en datatenta från förra delkursen som ska in imorgon. Är snart klar med den så ororar jag mig inte för. Just nu är det inte alls kul att vara student just nu. Innan har man kunnat gör sådana tråkiga saker på sina "lediga" dagar mitt i veckan som att städa och tvätta så man slipper det på helgen. Men nu är det verkligen 40 timmar plugg i vecka som gäller. Brukar alltid säga till mig själv när jag börjar på ny kurs att i "denna kurs ska jag plugga kontinuelligt". Nu blir det nog så oavsett om jag vill eller inte. Nej nbu måste jag börja skriva på min del av rapporten.

Synden straffar sig ...

I söndag öppnade jag en ask med romerska bågar till min kompis. Asken har legat i skafferiet i flera månader och nu när jag inte kan äta det längre tänkte jag att det var en bara idé att bjuda vännen på den. Dock åt hon ju inte upp hela asken så den fick åka in i skafferiet igen.Tills idag då jag blev grymt sugen på chokladen och var tvungen att äta upp den. Detta trots att det ligger choklad i kylen som är mjölkfria och jag kan äta utan problem. Men jag kunde inte motstå! Så nu får jag betala för mina synder, magen har svullnat upp. Nästa gång ska jag tänka på straffet innan jag stoppar i mig något som innehåller mjölk.

Veckans citat


" Fake it til you make it"
                      - Okänd

Blommor


(Bild: Privat)

Igår kväll hade vi våravslutnig med föreningen. Vi åt traditionsenligt på Vägga rökeri. Jag valde pastasalladen, premiär för i år. Efter var det utdelning av blommor till de som slutar i föreningen och jag som inte ens ska sluta fick en blomma. Jag fick en blomma för mitt arbete med att få ihop årets uppvisning. Känns bra att bli uppskattad för all tid och arbeta man lagt ner.

Tjejkväll


(Bild: Privat)

Ikväll har jag och min vän haft tjejkväll. Vi har gjort ansiktsscrub, ansiktsmask, målat naglar och ätit choklad. Finns inget bättre sätt att avsluta veckan på. 

Ledig på riktigt

Det är en skön känsla att vara mellan två kurser. Man har lämnat en bakom sig och kan inte göra så mycket mer och då man inte har böckerna (är dålig på att skaffa mina i tid, blir dagen uppgift) eller vet vad man ska plugga på nästa kurs så finns det inga att göra. Härligt, en känsla som är svår att toppa.

Tentan igår gick förresten hyfsat. Fick inte mitt bokslut att stämma och det var poster i den jag inte riktigt kom på hur jag skulle räkna ut. Jag får hoppas att resten av tentan gick bra. När jag kom hem begav jag mig till en uteservering för mat och öl med vänner. Kan man fira tentan på bättre! 

Udda uppladdning inför tenta

Idag har jag inte varit en "normal" "dagen-före- tentadag", vanligtvis brukar jag sitta som en galning och plugga in det sista och nästan slita mig i håret och vara gråtfärdig av ångest. Men inte idag, kan ha att göra med att det var lite fest igår vilket medför att man varit lite seg idag eller att jag känner mig lugn och hoppas att det kommer att gå bra, då jag läst ekonomi innan. Men för att göra "dagen-före-tentadagen" ännu mera ovanlig så har jag varit ute och ätit thaimat och druckit en öl. Detta hör verkligen till ovanlighet att dricka alkohol dagen innan tentan (även om det bara var en). Men jag måste erkänna att jag är nervös inför morgondagen, hade varit en katastof om jag inte klarat den.

RSS 2.0