Höstens mode



Fick nyss ett mail ifrån HM om att man kan beställa höstkatalogen!! Våren har ju inte kommit än och man ska redan spana in höstkläderna.

Karlskrona


Bild: HM

Igår var jag i Karlskrona med en vän. Vi började vår dag med att fika, bagel och supergod chokladkaka. Sen blev det shopping för hela slanten. Kom hem med två stora kassar :-). Nu längar jag bara efter att våren ska komma, så jag kan börja använda mina chinos och har toppar på sig utan att behöva gömma den under en kofta. Vill börja använda mina inköpta kläder nu!

Mot öst!

Ska snart bege mig till den stora staden i öst med en vän. Har några presentkort som har legat hemma för länge nu :-D


Min helg

Söndagen är här igen och det har varit fullt upp hela helgen, tur att man är ledig imorgon också. I fredags började jag dagen med yoga, skönt att strecka ut kroppen på morgonen. Efter lunch begav jag mig till "landet" för att fredagsfika hos en vän. Det bjöd på frallor och smarrig kladdkaka, mmm. På resan in till staden igen så bestämde jag och en vän att beställa thaimat, titta på Let´s dance och kolla i postorder kataloger. Vi har nämligen bestämt oss för att uppdatera garderoben lite :-)

Gårdagen och idag har tillbringat min tid i Smålands innersta skogar, nämligen i Grimslöv. Har varit  på utbildning i kondition och koreografi, ett steg i min väg till att kunna licensiera mig till gympaledare. Helgen har varit givande, lärt mig mycket och fått många tips till kommande pass.

Nu ligger jag på soffan helt utslagen och kollar på tv. Ska göra mig en kopp te nu och bläddra i tidningar.   

Älskar skatteverket!

Idag har jag deklarerat. Jag är livrädd varje år när jag ska logga in mig på skatteverkets sida för att kolla om man får något tillbaka. Anledningen till att jag är så rädd är att för några år sen fick jag restskatt på 5000kr och det var inte kul. Efter att många om och men på skatteverkets hemsida så såg jag vad jag skulle få tillbaka, det var inte lätt att hitta! Fick först blicka ett antal gånger, läsa raden högt för mig själv och ringa pappa för att vara säker på att det stämde. Och när jag var säker på att det stämde kom ett JUBEL!! Detta besked gjorde mitt lilla lov ännu bättre!

Va tusan!!!!

Svor i morse igen när jag drog upp rullgardinen. Ännu mera snö! Jag som vill ha vår nu! Vill ju njuta av nästa vårtecknet, glass på torget.

Våffeldagen


(Bild: Privat)

Första dagen på mitt lilla "lov" började med tvättid, så det blev ingen sovmorgon. Det får bli i morgon istället. Idag har jag haft vänner över på våffler och lite fika. Ålskar våfflor men äter det väldigt sällan så det blev att jag frossade, åt en för mycket och blev propp mätt. Men det var det värt!



Trodde jag...

Idag har jag haft min redovisning och det gick väl hyfsat, så i morgon behöver jag bara åka till skolan för att lyssna på resten av klassens redovisningar.

När jag åkte hem idag så hoppades och trodde jag att det skulle bli en lugn kväll på soffan. Men ack så fel jag hade!
Har suttit med styrelse arbete hela kvällen och det känns som jag har skickat 1000 mail. Och nu kom jag på ett mail till jag måste skicka. Bästa att gör det innan jag glömmer det!

 

Lunch


Dagens lunch består av

Ben & Jerry glass!!

mmmmmmmmmmmmm....

Helg och Ben & Jerry

Lägenheten är i tipp topp och har fredadsfikat med tjejerna, så nu ska jag fira helg med Ben & Jerry. Underbart med helg!

Ont i kroppen

Gårdagens boxpass börjar kännas nu. Har lätt träningsvärk i hela kroppen. Skulle vara duktig idag och gå på morgon yogan för att strecka ut musklerna men idag var det mest en pina. Vet inte om det gjorde någon nytta.

Nu ska jag börja på att storstäda lägeheten, det behövs!

Ingen kraft...

Ikväll var jag lite "wild and crazy" och gick på box i stället för medelgympa. Var evigheter sen jag var på box sen och hade glömt bort hur kul det är. Efter passet var jag helt slut i kroppen och hade ingen kraft kvar i händerna. Så när jag skulle göra lite anteckningar i ledarpärmen kunde jag inte fatta pennan. Så nu ser det ut som en 5-åring har skrivit. Hoppas mitt budskap förstårs av mina kollegor.

Äntligen!!!

Nu är arbete färdigt, iväg skickat  och presentationen till måndag är klar! Så j×vla skönt! En frihetskänsla! Inget mer att plugga på förrän den 31:e, när nästa kurs börjar. Och den borde vara gå lätt då det är ekonomi och det har jag redan läst.

Nu ska jag slänga mig i soffan och njuta!!

Ser ut som kriget...


(Bild: Anne Taintor)

Efter snart två veckor av plugg för tenta och för att bli klart med arbetet så har jag kommit lite efter med städningen. Det ser ut som kriget här hemma. Det har gått så långt att jag skäms hur det ser ut här! Så i morgon blir det storstädning av hela lägenheten.

Vårtecken nr 2

Vårtecken nr 2 har uppenbarade sig idag! Jag premiär använde min Converse för i år. Det är vår när man kan börja använda de vita tygskorna. Men hade helt glömt bort vilken skoskav de ger mig, men det är det värt. Det är ju vår på G! 

Mysdag med vänner

Idag har jag haft en mysdag med vänner/ gamla kollegor. Vi började med en fika och lite gos med en liten söt pojke. Sen begav vi oss ner till stan för att jag och L vill äta sushi och uppleva gamla sommarjobbs minnen. Men tji fick vi! De hade stängt så det blev en kebabrulle på Bönan i stället. Efter det följde jag vänner hem och kollade på film, Patrik 1,5. Har ni inte sett den så se den!

Näsdukar...


Plocka fram näsdukarna om ni ska se det senast avsnittet av One tree hill.

Ni kommer att behöva använda dem!

Serierna är tillbaka!

Efter en tids upphåll är nu min "tv-tisdag" räddad!
Gossip Girl och One tree hill är äntligen tillbaka!

Trött på datorn...

Efter att har suttit och skrivit på arbetet hela helgen och är fortfarande inte klar, så jag super trött på att sitta framför datorn. Jag älskar min dator och kan sitta timmar framför den och läsa bloggar och vara inne på olika hemsidor. Men nu är jag så trött på den!  Vill inte sitta framför den mer! Ska nog ta en datorfri dag när arbetet är klart och bara sitta och läsa tidningar och göra annat kul.

Helg och plugg

Den helgen kommer att gå till plugg. Har ett projektarbete som ska lämnas in i vecka och jag är knappt halvfärdig. Så det blir till att plocka fram böckerna och börja skriva. Det är bara till att bita ihop och hoppas på att veckan går snabbt och smärtfritt. 

Liten paus

Ligger nu i soffan och pausar lite. Hur tentan gick i dag har jag ingen aning om. Fick ont i huuvudet när jag hade kommit halvvägs så uttåligheten minskade. Men men, bara hoppas på det bästa. Hoppas hon är snabb på att rätta, är en plåga att gå och vänta. Ska nu ta tag i tvätten som har hängt på tork i lägenheten i några dagar så det ser lite hemtrevligt här hemma. Sen är det da för fredagsfika!

Tenta i morgon =(


Är helt slut nu och ska snart gå lägga mig. Måste ju vara utvilad i morgon då det är tenta, men det blir ingen vila efter  då vi har ett projektarbete som ska lämnas in nästa vecka och vi är bara halvfärdiga. Så det kommer bli ännu mera plugg i helgen.

Jag brukar alltid fira varje tenta med något gott, som Ben & Jerry glass eller choklad. Så nu är frågon om jag ska fira i morgon eller om jag ska vänta till arbete är klart och inlämmat. Ska ju fredagsfika i morgon så ska kanske "halvfira" med att köpa kladdkaka eller något annat gott till fikat. Om jag "halvfirar" i morgon så får jag fira en gång till när arbetet är klart och det är ju inte fel =)

Nej nu måste jag packa ner lagboken och gå och sova!

Plugg och namnsdag


(Bild: Adlibris)

Just nu går all vaken tid åt att plugga. Mitt liv är inte roligare än så just nu. Jag sitter fortfarande i pyjamasen och nu är klockan så mycket att det inte är någon idé att byta om.

En ljusglimt i allt pluggande är att jag har namnsdag idag! Har fått många grattis meddelanden idag så man kan tro att jag fyller år. Tack för hälsningar!
Jag har en underbar mamma som skickade mig en namnsdags present. Jag fick en kokbok  av Fredrik Paulún, så nu ska det lagas nyttigare mat.

Beroende




Klicka på bilderna för att komma till bildens sida!

Jag har blivit beroende av en amerikans inredningssida på nätet, Rate my space. Det är en sida där privatpersoner lägger upp bilder på sina hem. Här kan man hitta hur många inredningsstilar som helst, endel finare än andra. Sovrum som man kan tro kommer i från hotell. Extremt flickiga rum, mysiga vardagsrum till underbara kök.
Jag är fast i denna sidan, går in flera gånger om dagen för att se om det har kommit upp något nytt. Har fått massor av inredningsidéer. Innan varjag inne på att allt skulle vara vitt, vitt, vitt, men nu är jag mer inne på att ha lite färg i hemmet. 

Gert och Robert i Karlshamn

Fick precis ett mail av mamma där hon skrev att Gert Fylking och Robert Aschberg kommer till Karlshamn i morgon. De är på sin vandring från Ystad till Haparanda och samlar in pengar till forskning av prostatacancer.

Mamma meddelade också att lillasyster har skakat hand med Gert på Gammalstorpsvägen utan för Sölvesborg idag. Det ni! Min lillasyster har träffat en kändis :D

Började regna

Ska snart bege mig till hallen för att ha pass och vad händer då? Jo det börja regna!! Finns inget värre än regn när man ska iväg och träna. Fram med regnkläderna!

Pluggplugg


(Bild: Privat)

Sitter nu och pluggar för fulla muggar. Det går trögt framåt :( Har nu dukat fram lite mjölk och kakor och hoppas att det ska göra pluggadet lite lättare och roligare.

Morgonpromenad


(Bild: Privat)


Idag har jag börjat morgonen med en 1 timmes promenad. Det var lite kyligt men härligt. Men jag tror är säker på att detta inte kommer bli någon vana. Nu sitter jag i soffan med en jordgubbssmoothie och tittar på nyhetsmorgon. Känns som en bra start på helgen!

Denna helgen = plugga

Den traditionella fredagsfikat är avklarat så nu är det helg igen! Har varit fullt upp hela veckan med plugg och denna helgen kommer bestå av mycket plugg. Har tenta om en vecka i arbetsmiljörätt, om knappt 2 veckor ska vårt projektarbete lämnas in och veckan där på är det redovisning. Känns som om mars månad kommer till stor del ägnas åt studierna. Är man student så är man. Det är bara att bita i det sura äpplet.

Leilas Country Living


(Bild: Leila Country Living)

Läste precis att min favorit kock Leila har skapat ett eget magasin. Tidningen heter Leila Country Living och kommer att innehålla pyssel, inredning, trädgård, mat, dryck och mycket mer. Låter lite som hon kan bli Sveriges motsvarighet på Martha Stewart. Första numret kommer ut 31 mars.

Sommarjobb

Sitter nu och skriver en massa ansökningar till sommarjobb. Tycker det är så svårt att skriva det personliga brevet, är supersvårt att sälja sig själv. Ska försöka ta mig till skolans cv-granskning för att se vad man kan förbättre.

Nu måste jag fortätta sälja mig själv!

Aprikos- och nötlimpa

I fredags bakade jag bröd, ett superlätt och jättegott bröd som jag tänkte tipsa er om.


(Bild: Privat)

1 bröd

1 dl grovt rågmjöl
6dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter (i receptet står det cashewnötter)
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk

Receptet kommer i från Arla.

RSS 2.0