Päronpaj

Jag gjorde ju som jag nämnde i ett tidgare inlägg päronpaj igår. Och det blev jättegott, så jag tänkte dela med mig av receptet. Ett bra alternativ till äppelpaj.

Päronpa(4 portioner)

Ingredienser:
4-6 päron (beroende på hur stora de är)
25-50 g smör
3 msk socker

Frasigt täcke:
125 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn

- Skala päronen och skär i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och ha i sockret.Låt sockret skata smälta och vänd ner päronbitarna och låt de koka så de blir mjuka.
- Rör ihop smör och socker. Vänd ner vetemjöl och havregryn.
- Häll upp päronen och den kolalikande såsen i en ugnsfsat form. Smula över degen så det täcker hela formen.
- Grädda i 30-40 minuter i 175 grader till den fått fin färg.
- Servera den med vaniljsås.



(Foto: Privat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0